Leuk dat je er bent!
Ik vertel je graag waarom ik doe wat ik doe.
En dat is muziek maken.

Ik was een jaar of vijf à zes dat ik zelf achter de piano plaatsnam. Ik rommelde wat aan, en het duurde nog tot mijn achtste voor ik voor het eerst naar pianoles ben gegaan. En er is één ding dat voor mij bij die lessen is bijgebleven. Dat je er beter uit gaat, dan dat je erin bent gegaan. Dat is ook mijn doel, als ik muziek maak, of als ik zelf pianolessen geef. De muziek heeft mij geleerd dat we altijd een ‘wil om te zijn’ met ons meedragen, die wil is inspirerend en ongelooflijk krachtig. In die ‘wil’ is er geen moeten.  Stel jezelf simpelweg de vraag, welk gevoel zou ik hebben als ik de mooiste klanken uit mijn instrument weet te halen? Speel met dat gevoel. Durf dat, deel dat.

 

Vanaf ongeveer mijn vijfde of zesde zat ik geregeld achter de piano. Het duurde tot mijn achtste voor ik mijn eerste pianoles kreeg. Bij mij gaan pianolessen over ‘durven zijn’. Ik wil je graag stimuleren om na te denken over wat muziek voor jou betekent. Want achter de toetsen is er maar één iemand die de muziek tot leven wekt, en dat ben jij, met jouw persoonlijkheid. In muziek maken, en lesgeven, richt ik mij op een duurzaam gevoel van voldoening, dat is leuk maar ook uitdagend. Het gaat over kwetsbaarheid en oprechtheid, humor, blijdschap maar ook als je het moeilijk hebt is muziek een middel dat jou in contact kan brengen met wat het voor jou betekent om er te zijn. Op die manier vertelt muziek dat je er mag zijn. Dat wil ik delen.
Of het je nou gaat om je favoriete pop song, improvisatie of klassieke muziek, bij mij ben je welkom. Ik leer je graag de basis van het noten lezen, techniek, maar ik wil je vooral ook stimuleren om te luisteren. Want uiteindelijk is dat waar muziek maken ook over gaat, goed luisteren.